Jungbo Gård
STARTDJURENGÅRDENBOENDE KURSERAKTIVITETERHITTA OSSGÅRDSBUTIKKONTAKT
Boende

Stugan vi hyr ut kallas Drängstugan. Under första halvan av 1900-talet fungerade den verkligen som drängstuga. I början av 1800-talet stod stugan nordväst om stora huset och var då troligen ett soldattorp. Det flyttades sedan ner till gården för att användas som undantagshus. 1920 flyttades huset igen, till sin nuvarande plats, eftersom det var för litet som undantagshus.

Drängstugan är nyligen helrenoverad och därmed toppfräsch.Det finns el men inte vatten draget till stugan. Nyrenoverad dusch och toalett finns i anslutning till stora huset, ca 30 meter bort.

I stugan finns plats för fyra personer. Behöver ni spjälsäng eller annan extrautrustning så kan vi ordna det. Stugan är sparsamt utrustad med porslin. Det finns en pentrydel med kylskåp, microugn, vattenkokare och kaffebryggare samt en dubbel kokplatta.

 


Det finns tidningar, böcker och spel i stugan. Har ni en laptop med er så får ni låna en trådlös internetuppkoppling som kopplas till datorns USB-port. Vill ni vara ute, får ni gärna låna kubb och andra utespel. Det finns en klotgrill om ni vill grilla er egen middag och givetvis en utemöbel vid stugan att sitta i. Vid drängstugan finns också ett litet örtland där ni får plocka örter, sallat eller bär som är mogna. Vid stora huset finns en lekställning med lång rutschkana i, som barnen gärna får leka i på dagtid.


Här finns en planskiss över stugan.


Renoveringen av drängstugan
Titta på prislista
Mer information
Gå vidare till kontaktsidan© 2004-2006 Jungbo Gård [info om sidan] [till toppen]