Jungbo Gård
STARTDJURENGÅRDENBOENDE KURSERAKTIVITETERHITTA OSSGÅRDSBUTIKKONTAKT

Om ni vill stanna på gården finns en fin lekställning som barnen gärna får använda på dagtid. Ni får låna utomhus- och inomhusspel, böcker och tidningar. Vill ni delta i arbetet på gården är ni hjärtligt välkomna.

Här i trakten finns ett rikt fågel- och smådjursliv, så ta gärna en promenad. Vill ni ha picknickkorg med er, ordnar vi gärna en! Cyklar finns att låna och det finns olika små rutter vi rekommenderar, karta får ni här. Bara en kilometer bort finns t ex två berömda runstenar som är värda ett besök!

Ungefär 5 km bort finns Alfa Ridutbildning för de minsta där barn mellan 3 och 7 år får ridlektioner på shetlandsponnies eller körlektioner där en vuxen kan och ska vara med. För den vuxne som vill rida, tar det en knapp halvtimme att köra bil till Övergran där Ridkraft erbjuder turridning på islandshäst.

Hos oss kopplar ni av och blir omhändertagna, men vill ni ha massage eller skönhetsbehandlingar finns BW Massage SPA i Rotbrunna en knapp halvmil från vår gård.

Det finns många sevärdheter i omgivningarna. Vi rekommenderar ett besök på Åbergs MusEum i Bålsta. Det passar både för vuxna och barn! Under 2006 har Grönsöö Slott en utställning om silver och smycken och där finns också park och butik. Skoklosters Slott är ett av världens finaste barockmuseer och där har man bland annat musikkvällar under sommaren, ett fint motormuseum och de berömda Skoklosterspelen. Alldeles nära finns också Biskops-Arnö som är ett biskopssäte med anor ända från 1200-talet, de har fantastiska strövområden. Kom ihåg picknickkorgen!

Är ni mer intresserade av naturen så är Hjälstaviken väl värd ett besök, i synnerhet för den fågelintresserade. I Uppland finns närmare 1600 hällristningsplatser och de flesta finns i enköpingsområdet, en hällristningstur kan bli lång för den som så önskar!

Vill ni spelar golf finns många fina greener i vårt område! Ett urval är t ex Enköpings GK, Friiberghs GK, Frösåkers GK, Orresta GK, Tortuna GK, Västerås GK och Ängsö GK.

För den som vill ta sig till en stad har vi nära till flera, inte bara Enköping utan även Uppsala, Stockholm, Västerås och Strängnäs.

Här finns ett i det närmaste obegränsat utbud av aktiviteter. Berätta för oss vad ni vill göra, så letar vi reda på var man kan göra det!© 2004-2006 Jungbo Gård [info om sidan] [till toppen]