Jungbo Gård
STARTDJURENGÅRDENBOENDE KURSERAKTIVITETERHITTA OSSGÅRDSBUTIKKONTAKT
Renoveringen

Stugan är färdigrenoverad!

Den är tilläggsisolerad både i väggar och under golv. Limtryckstapeterna passade fint i den gammaldags lantliga stilen. Vi har valt att hänga upp gardinerna på gammaldags vis med hyllor över fönstren och där passar gardinerna med Marias mormorsmors knypplade spetsar perfekt!

Tyvärr blev järnspisen utdömd hos smidesmästaren men nu har vi äntligen både fått tag på en ny, renoverat skorstenen och installerat spisen. Den kommer från Ådö slotts orangeri och är lite mindre än den förra spisen, men bra blev det ändå.

Golvet är hårdvaxoljat och blev fantastiskt vackert och levande. Det syns att människor bott och verkat i det här huset!

Toalett- och duschutrymmet är också färdigt. Här har vi sandfärgad klinkers med värmeslingor i golvet och hamrat vitt kakel på väggarna - ljust och fräscht!

Nu är väggpappen på plats.
Såhär såg nordösthörnet i stora rummet ut när golvet var tillbakalagt, väggarna var nyisolerade och bara panel och gips var uppsatt.
Här är samma hörn med tapeter, målad panel och färdigslipat golv.
...och såhär ser det ut idag!.

Här är lilla rummet medväggpapp och reglar - isoleringen är på väg upp. 


I lilla rummet var golvet betydligt lättare att få fint.  


Här finns nu två enkelsängar som kan ställas ihop till en dubbelsäng. 

Spisen var ingen vacker syn - och inte blev de bättre när vi slitit ut den gamla järnspisen och ställt kylskåp och färgburkar på den...

 

Äntligen! Skorstenen är renoverad och tryckt - nu får vi elda!

 Vi rev ut allt som fanns!. 

 Fräscht och rent - och samma gardinlösning som i stugan. Hyllor och bänkar är i trä. 

© 2004-2006 Jungbo Gård [info om sidan] [till toppen]