Jungbo Gård
STARTDJURENGÅRDENBOENDE KURSERAKTIVITETERHITTA OSSGÅRDSBUTIKKONTAKT
Vägbeskrivning

Jung ligger 6 km norr om Enköping. Till Enköping kommer ni via E18. Åker ni söderifrån så är det riksväg 55 och därefter E18 i riktning mot Stockholm. Därefter svänger ni norrut på riksväg 70 i riktning mot Mora/Sala. 4 km norr om E18 finns en skylt ”Jung 1” på vänster sida, där tar ni in till höger. Det är en grusväg och ni följer den i 800 meter till en skarp högersväng. Där ser ni vår skylt och en tydlig parkering.

Åker ni norrifrån så tar ni riksväg 70 söderut. När ni passerat skylten ”Sparrsätra/Bred” är det dags att hålla ögonen öppna efter skylten ”Jung 1”på höger sida. Den dyker upp ganska plötsligt 2 km senare, efter ett litet krön där det står ett rött hus med en stor McDonaldsskylt. Där svänger ni vänster och följer grusvägen i 800 meter tills ni ser vår skylt och parkeringen.

Kommer ni med tåg eller buss, är det knappa 6 km att åka med taxi eller med buss 861. Hållplatsen heter Vårfru Vägskäl och från den fortsätter ni i färdriktningen ca 200 meter innan ni kommer till vår grusväg och skylten "Jung 1". I mån av tid hämtar vi gärna vid Resecentrum där bussar och tåg stannar.

GPS-koordinaterna är:

· Lat: N 59º 41' 29.38"
· Long: E 17º 02' 32.09"

När ni kommer fram till gården gör grusvägen en ganska skarp högersväng. Då har ni en lagård på vänster sida om vägen och parkeringen i själva innerkurvan av svängen. Det går bra att köra rakt fram, upp på gården, om ni har mycket packning, men vi ber om att få slippa ha bilar parkerade på gårdsplanen.

Rakt fram, bakom en stor kastanj, finns det gula huset där vi bor. Knacka gärna på och tala om att ni kommer, om inget annat överenskommits. Den lilla dörren till vänster på det gula huset är badrum och toalett för Drängstugans gäster. Kikar ni istället åt höger så ser ni Röda Huset. Det är uthyrt för permanentboende. Mellan det gula huset och Röda Huset går en liten slingrande gång och i slutet av den ligger Drängstugan.

Välkomna!

© 2004-2006 Jungbo Gård [info om sidan] [till toppen]