Jungbo Gård
STARTDJURENGÅRDENBOENDE KURSERAKTIVITETERHITTA OSSGÅRDSBUTIKKONTAKT

Här är lite steg för steg-bilder på hur tårtan lades ihop.

Fyra bottnar på varandra, aprikosmarmelad på botten och sedan hårdvispad crème fraîche med grekisk yoghurt och hårdvispad grädde och en liten gnutta socker. Den fick stå drygt ett dygn för att sätta sig, den blir mycket bättre då.

Hälften brun kavlingsmarsipan och hälften sugarpaste gav vettig smak på locket samtidigt som det blev en okej färg. Sen vek jag ihop locket som ett dragspel för att kunna lägga det över tårtan utan att det skulle gå sönder medan jag lyfte. Ett tunt lager citronsmörkräm ska emellan också.

Överdelen på jukeboxen gjordes på samma sätt. Sedan lade jag på en tunnkavlad platta ren vit sugarpaste som jag målade med gult och guld som strålkastare.

Det var ingen idé att försöka dölja att det var två delar av tårtan; hellre då markera det med dekorationer. För att kunna frakta den i bilen (40 minuters körväg) och för att kunna ha den i kylen under middagen så var det nödvändigt att största biten var max som en långpanna. Och det är den - så tårtan var rätt stor. Den räckte gott och väl till 55 personer.

På de små sugarpasteskyltarna skrev jag låtar från 60-talet med en penna med ätbar färg. Högtalaren är ett sugarpastelock som är penslat med silverpulver utrört i Hjärtans fröjd.

Och såhär blev den när den var ihopsatt:

 

 

 © 2004-2006 Jungbo Gård [info om sidan] [till toppen]